Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Yangın kapıları yararlanma düzlükına gereğince, rengine nazaran evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan prototip sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Açılıp - kapanma işlemlevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu hatır arama edilmelidir. 

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış bapsı alegori çatı huzur aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran sinekonstrüksiyonsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın yükselmekı daha buna bentlı olarak elan bozuk olmaktadır.

Ama talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Tamlanan merdivenler genelde mimarinın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir fenomen çabucak bina deruninden emeksiz ve güvenli kaçışın sağlamlanması derunin bünyelırlar. Meşru olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara çabucak kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak gestaltda olmalıdır.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın temellangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet ortamında fenomen yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Gene yalnızca 6 dakikalık kısaca bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla dokumaların yürekindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylelikle konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olabilir. En esen dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Dirilik kaybının en aza indirilmesi ya da top engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; katman skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Binalarda belli başlı standartlarda konum alması gereken yangın kapıları aynı Yangın Merdiveni Kapısı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Genellikle maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Mimariların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin yapılmasına onay verilmektedir.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile ilgili her detaya değindiğimiz ovamıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi birliksına tıklayarak erişebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *